Nieuws


Een brief van de vader van Juliette

Dat is toch wel heel bijzonder. Een brief uit naam van de ouders van Juliette ontvangen. Om Els en iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat Juliette weer kan lopen, te bedanken. Hij schrijft dat sinds Juliette zo'n maand of acht geleden bij Els kwam ze ongelooflijke vooruitgang wat betreft haar algehele mobiliteit heeft gemaakt. Verder kan ze nu zelfstandig in bad en naar het toilet. En kan ze gewoon met haar vriendjes spelen. Ze gaat zelfs naar school en doet het daar goed. Kortom, Juliette kan weer een kind net als andere kinderen zijn.

 Kisuma | 25 februari 13

Fidel Ochieng wordt 14 maart één jaar en heeft pas een nieuw 'olifantsbeen' aangemeten gekregen. Een mooi verjaardagscadeau. Dat is om te leren kruipen. Fidel had een één been een soort voetje onder z'n knie. Dat is eerst geamputeerd en nu dus deze prothese, om alvast te wennen. Wat een betere start dan z'n ouders ooit gedacht hadden. Vandaag heeft hij zijn nieuwe been opgehaald. Als hij aangeeft dat hij wil leren lopen, krijgt hij een echt nieuw been.

Ook Josephina is vandaag voor haar prothese geweest. Twee weken geleden mocht eindelijk het gips van het been met haar klompvoet die rechtgezet is af. Voor dat been heeft ze een beugel gekregen omdat al haar spieren verslapt zijn. Daar scharrelde ze aardig mee weg. Voor haar andere been heeft ze vandaag een prothese gekregen. Dat been is boven de knie geamputeerd omdat het niet doorgroeide. Jammer dat zowel haar vader als moeder niet kan blijven voor verdere revalidatie. Maar er moet brood op de plank.
 


Kisumu | 16 februari 13

Twee weken geleden stond Emily voor het eerst op twee beentjes! Een van haar benen was tot ver boven haar knie geamputeerd toen ze nog baby was. Ze wist gewoon niet hoe ze haar eerste stapjes aan moest pakken. Maar met de hulp van een looprek en fysiotherapie heeft ze dat vast en zeker binnen de kortste keren onder de knie.  
 


Kisumu | 08 februari 13

Een goede kennis is bij Els op bezoek geweest en heeft via de sociale media al haar bekenden van haar wederwaardigheden op de hoogte gesteld. Een mooie manier om bekendheid aan de stichting te geven. Een greep uit haar bericht.
"...Het was vandaag hier een hele gipsfabriek. Ik vond het een ervaring om hieraan mee te werken. Ik hoop dat in de toekomst nog vele kinderen kunnen worden gehlopen. Willen jullie hierover meer weten, kijk dan op de site www.julietteandfriends.org."
 


Kisumu | 18 januari 13

Juliette kan van spelen en groeien geen genoeg krijgen. Dat betekent dat ze inmiddels na haar eerste echte prothese al twee keer een aanpassing en reparatie heeft gehad. Het materiaal waar haar beentjes van gemaakt zijn heeft nu eenmaal niet de Nederlandse kwaliteit. Maar Juliette kan er prima mee uit de voeten. Haar brede lacht zegt genoeg.
 


[ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]