Juliette

Juliette is het boegbeeld van onze stichting. In werkelijkheid is het een meisje van 6 uit Kisumu dat op haar derde jaar haar beide onderbenen verloor doordat ze onder de trein kwam. In Kenia heb je dan geen toekomst meer.

Maar soms heb je geluk. En dat had Juliette: Els Wijt kwam op haar pad. Daardoor loopt Juliette nu weer op nieuwe beentjes rond. En heeft daardoor een toekomst. Els weet als geen ander wat het betekent om gehandicapt te zijn. Ook zij verloor toen ze drie was haar beide onderbenen. Weliswaar in Nederland en door een tram. Maar dat zijn nuances. Nu gebruikt ze haar ervaring en kennis om kinderen in Kisumu een toekomst te geven. Dat heeft ze al voor tientallen kinderen gedaan. Tot nu toe uit eigen middelen, maar die zijn niet eindeloos.

Els

Een aantal jaren geleden is Els Wijt naar Kenia vertrokken. Met een enorm doorzettingsvermogen heeft zij daar in haar eigen huis voor kinderen met een ernstig gezondheidsprobleem een thuis gerealiseerd.

Soms voor langere tijd, soms voor korte tijd. Ze zorgt voor aandacht, protheses, fysiotherapie, medicijnen, betere voeding, onderwijs, enz., enz. Inmiddels wordt Els bijgestaan door een aantal locale medewerkers en heeft ze een netwerk van deskundigen op diverse terreinen om zich heen opgebouwd. Zoals een orthopeed, een fysiotherapeut, een dokter en een ‘rechterhand’ die tevens financieel adviseur is. Dat zijn de mensen. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn ook middelen nodig en dus is er nu de Stichting Juliette & Friends.


Juliette nu
Juliette toen
Els en het voltallige personeel.