Juliette

Jambo, ik ben Juliette en ik ben heel blij dat u mij en mijn vriendjes helpt.
Ik wil even vertellen dat ik al een paar  keer nieuwe benen heb gekregen.
Allemaal betaald door mensen uit Nederland.

Toen ik 3 was heb ik allebei mijn onderbenen onder de trein verloren. Twee jaar geleden heb ik eerst oefenbenen en toen nieuwe benen gekregen. Maar ik groei zo hard dat m'n oude benen gauw te kort worden. En doordat ik zoveel speel slijten ze ook nog eens hard. Gelukkig krijg ik telkens weer nieuwe. 

Zullen we vriendjes blijven?

Nodig                                                    Gerealiseerd
Oefenbeentjes: € 130,-                              € 130,-
Onderbeenprotheses: € 130,-                     € 130,-
Aanpassing: € 125,-                                   € 125,-
Aanpasing en reparatie: € 188,-                  € 188,-
          

Fidel Ochieng

Jambo, ik ben Fidel Ochieng Otieno. Ik zeg maar even mijn hele naam want we hebben hier nog een andere Fidel. Ik ben bijna jarig en dan word ik één jaar maar ik heb nu al een verjaardagscadeau gehad.

Volgens mij het allermooiste dat er is: een nieuw been. Het is een 'olifantsbeen' om te leren kruipen. Maar als ik zin heb om echt te gaan leren lopen krijg ik een echt nieuw been. Joepie. Ik had een heel raar been, m'n voet zat onder mijn knie en dat loopt toch wel heel moeilijk. Die voet moest er af. Ik wilde dit fijne bericht even laten weten. Want misschien heb ik wel heel snel zin om te gaan lopen en dan heb ik dat nieuwe been nodig.


Zullen we vriendjes blijven?

 

Nodig                                                              Gerealiseerd

Beenprothese: € 160,-                                       € 160,-
Fysiotherapie: € 112,-                                        € 112,-

Emily

Hallo, ik ben Emily en ik ben 5 jaar. Ik heb pas voor het eerst op twee benen gelopen. Zo raar, ik wist niet wat ik moest doen.

Toen ik 6 maanden was heb ik een verkeerde injectie gehad omdat ik ziek was. Daardoor kreeg ik koudvuur. Dat klinkt raar in dat warme Kenia, maar het is echt waar. Toen moest m'n been er tot boven m’n knie af. Nu heb ik een nieuw been gekregen. Ik vind het nog wel heel raar en sta op m'n benen te wiebelen. Maar ik heb een looprekje dat gelukkig helpt. En ik krijg een beugel. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk zonder. Ik ga goed veel oefenen. 

Zullen we vriendjes blijven?

Nodig                                                   Gerealiseerd
Onderbeenprothese: € 215,-                     € 215,-
Beugel: € 45,-                                           € 45,-
Fysiotherapie: € 37,50                              € 37,50


Fidel Castrol

Hallo, ik ben Fidel Castrol. Ja, zo heet ik echt en ik ben drie jaar. Toen ik geboren werd is er iets misgegaan en nu ben ik  motorisch ‘gestoord’.

Ik kan niet staan, lopen en zelf eten. M’n spieren doen telkens rare dingen. Ik heb een hele lieve oma die goed voor me zorgt want m’n moeder is druk bezig met het volgen van een cursus. Iets met kinderen. Ik heb een poos geleden beugels gekregen. Dat is heel erg goed voor mij. Nu kan ik beter bewegen. En ik heb een prachtige tafel met een stoel die daaran vast zit gekregen. Dat scheelt een hoop vallen. Ook van m'n bord.

Zullen we vriendjes blijven?

Nodig                                                    Gerealiseerd
Beugels: € 105,-                                         € 105,-
Fysiotherapier: € 112,-                               € 112,-                            
Therapeutische tafel+stoel: € 35,-               € 35,-

Josephina Masadira

Jambo, ik ben Josephina. Wat heerlijk dat dat gips van mijn been is. En met die beugel sta ik veel steviger.

Mijn klompvoet is rechtgezet maar nu zijn al m'n spieren slap geworden. Ik heb daarom eerst een beugel gehad. En pas heb ik een nieuw been voor mijn andere been gehad want daar was een stuk afgehaald omdat het niet groeide. Ik liep eigenlijk gelijk al best goed weg met dat nieuwe been. Jammer dat papa of mama niet kan blijven voor mijn verdere oefeningen. Ze moeten centjes vedienen. Maar wie weet kan het toch nog.

Zullen we vriendjes blijven?

Nodig                                  Gerealiseerd
Beugel: € 54,-                         € 54,-
Beenprothese: € 170,-            € 170,-       
Fysiotherapie: € 37,50             € 37,50

Rosalyne

Hi, ik ben Rosalyne. Ik ben zo blij want ik kan lopen. Dat heb ik nooit zomaar gekund. Mijn vader en moeder geloven hun ogen niet.

Ik ben op een beetje rare manier geboren. Met een tang. Daardoor is er iets met m'n spieren niet helemaal goed gegaan. Ze doen niet wat ik wil en vaak wat ik niet wil. En dat is lastig als je bijvoorbeeld wat wilt pakken of wilt lopen. Ik heb  beugels gekregen en dat scheelt een stuk. Ik moet nog wel goed blijven oefenen.

Nodig                                                Gerealiseerd
Beugels: € 55,-                                        € 55,-
Fysiotherapie: € 112,-                              € 75,-

Daisy

Hi, ik ben Daisy. Dat betekent madeliefje. Ik ben nu nog net zo klein als dat bloemetje maar ik wil graag groot groeien. Een sterk tijgertje worden.

Daar moet ik wel erg m’n best voor doen want ik ben van m’n hoofdje tot m’n voeten verlamd. En ik ben ook nog seropositief. Gelukkig krijg ik daar nu medicijnen voor. Pas heb ik van Nederlandse mensen een mooie neksteun gekregen en nu kan ik m’n hoofdje recht houden. Wie weet krijg ik ook nog steunen voor m’n armen en benen. Maar eerst maar eens goed oefenen met m’n nek.

Zullen we vriendjes blijven?

Nodig
Fysiotherapie: € 112,-   

Joseph en Vivian

Jambo, wij zijn Joseph en Vivian en we wonen bij onze grootouders. We wonen daar omdat allebei onze ouders gestorven zijn. Er woont ook nog een neefje bij onze opa en oma.

Dat is wel heel voor zorg voor ze. M’n opa doet heel erg z’n best maar verdient niet genoeg om dat allemaal te betalen. Daarom willen we graag helpen door op school goed onze best te doen. Dan kan hij trots op ons zijn. En misschien kunnen wij dan gauw voor ze zorgen als we werk hebben.

Zullen we vriendjes worden?

Nodig   
Schoolgeld: € 200,-   
Schoolmateriaal: € 150,-
Schooluniformen: € 80,-
Schoolschoenen: € 70,-   

Josephine Marybella

Jambo, ik ben héééél blij. Want ik heb geen honger meer. Dat komt omdat ik de laatste maanden heel goed te eten heb gekregen bij Els.

En door tabletjes zijn de wormpjes in m’n buik verdwenen. Ze hebben me verteld dat die voor wondjes zorgen en dat ik daardoor altijd moe was. Nu heb ik weer heel veel zin om dingen te doen. En ik wil ook graag heel veel dingen leren. O ja, voor ik het vergeet, ik heet Josephine Marybella. Mooie naam, hé.

Zullen we vriendjes worden?

Nodig   
Schooluniformen: € 40,-   
Schoolschoenen: € 35,-   
Schoolgeld+maaltijd voor een jaar: € 100,-   
Schoolmateriaal: € 75,-

Steffy

Jambo, ik ben Steffy. Ik kan weer lachen. Maar een poos geleden was dat wel anders. Ik kon zelfs niet glimlachen. Ik ben seropositief. Daarom moet ik 2x per dag heel veel pillen slikken.

M’n moeder is zomaar vertrokken maar gelukkig heb ik een lieve oma. Ze verkoopt rijst op de markt, maar dat is geen vetpot.  Daarom had ik altijd honger. En ik werd door mijn twee tantes geslagen. Ik heb nu een paar maanden lekker te eten gekregen bij Els. Ik weeg al 5 kilo meer en woon nu weer bij oma. M’n tantes zijn gelukkig weg. Wat ik nu nog zou willen? Naar school gaan.

Zullen we vriendjes worden?

Nodig   
Schooluniformen: € 40,-
Schoolschoenen: € 35,-
Schoolgeld+maaltijd voor een jaar: € 100,-
Schoolmateriaal: € 75,-
Juliette

 
 
 

Fidel Ochieng  
        

Emily 
 

 

 
 

 Fidel Castrol


 
 

 
 
 
 
 
 

Josephina Masadira


 

 
 
 
  Rosalyne
 
 
 
 
 

Daisy  

Joseph en Vivian 
Josephine MarybellaSteffy